Simrishamnsbanan byggs om

Simrishamnsbanan byggs om

oktober 3, 2016 0 av Redaktionen
Arbetet påverkar tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn under perioden 24 oktober – 18 november. All tågtrafik ersätts med buss som både kör direkt och via alla mellanstationer. Järnvägen mellan Ystad och Simrishamn är sliten, omodern och har svårt att klara den växande tågtrafiken. För att öka driftsäkerheten och se till att fler tåg kan passera smidigare bygger Trafikverket om banan.

Tågtrafiken ersätts med buss 24 oktober – 18 november.

Istället för tåg går det bussar både via mellanstationerna och direkt. Direktbussen kör på de tider då många reser på sträckorna Ystad – Tomelilla, Ystad – Simrishamn, Simrishamn – Tomelilla och Simrishamn – Ystad. Hållplatser för ersättningsbussar hittar du här.

Bussar som avgår från Ystad

Bussar som avgår från Simrishamn

För resor till Malmö och Lund, kan resenärer göra byte i Tomelilla till SkåneExpressen mot Sjöbo – Malmö eller Sjöbo – Lund.

Sök resan i Skånetrafikens app
Det kommer att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Därför kan vissa avgångstider ha ändrats. Bussar som kör från Simrishamn har till exempel tidigare avgångar för att nå anslutande tåg i Ystad. Därför är det viktigt att du söker din resa i Skånetrafikens app eller på deras hemsidan.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save