Search

Rekoring – hållbart sätt att handla

Rekoring – hållbart sätt att handla

Det började i Finland och allt fler tar efter. Nu är det dags för en rekoring Simrishamn och fredag den 13 möts säljare och köpare på parkeringen vid Marint centrum. Handeln pågår mellan klockan 17 och 17.30.

Reko står för rejäl konsumtion och det är ett nytt sätt för handel av lokalt odlad mat, direkt från producent till konsument utan mellanhänder. Producenterna får behålla större del av pengarna och konsumenterna kan köpa färskare varor. Konsumenterna får också möjligheten att ställa frågor. Maten blir en relation mellan konsumenterna och producenterna.Initiativtagare till Reko Simrishamn är Lina Norsell, Linas och binas.

– Det är en jättebra och intressant modell. Och så klart ska vi prova den här på Österlen där vi är så många odlare och producenter. Och med ett stort intresse för mat bland besökare och bofasta.

Principen är enkel: den som har något att sälja presenterar sina varor på sidan ”Reko Simrishamn” på Facebook. Och den som vill köpa meddelar det direkt till säljaren och betalar vis Swisch. Enkelt!

Sedan möts säljare på en i förväg bestämd tid och plats. Inga lokaler behövs, och heller inga tillstånd för att driva handel. Det ger unika möjligheter att få tillgång till utvalda produkter och att prova nyheter.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Sänd oss din e-postadress så får du regelbundet vårt nyhetsbrev. Gratis!
Vi kommer inte att sälja din e-postadress vidare eller dela den med någon annan.

Se också!