Smedjan sprider välkommen värme

Smedjan sprider välkommen värme

februari 4, 2018 Av av Kristina Fröling

Soppa, hembakat bröd och ost står på lördagsbuffén och tisdag till fredag finns dagens till lunch. Och det kan vara Wallenbergare, Lindströmmare eller annan husmans. Alltid på så lokala råvaror som möjligt, sett från Smedjan i Östra Ingelstad.

Sedan i höstas är spisen på och ugnen het igen på bykrogen. Det ser ägarparet Linus Gardhem och Emelie Atals till, och på helgerna är det full fart med soppa och brunch. Båda har erfarenhet från restaurangkök och bageri, och gästerna trivs med både miljö och meny.

– Inriktningen på maten är rustik, med fokus på lokala och ekologiska råvaror i största möjliga utsträckning.  Ärtsoppa på torsdag blir återkommande, och vi håller oss till det traditionellt, fast med vår egen touch. Enkla smaker och inga konstigheter, säger Linus Gardhem.

Möblerna i bykrogen kommer från ett snickeri i Löderup som därigenom får ett extra showroom, och väggarna fungerar som galleri där nya konstnärer regelbundet löser av varandra.

smedjan1-1

Linus Gardhem och Emelie Atals har erfarenhet från restaurang, bageri och konditori.

smedjan-2-1

En kylig lördag på Österlen sitter det fint med ljus och värme hos Smedjan.

smedjan-3-1

Möblerna kommer från Timås i Löderup. Och de är till salu!

smedjan6-1

Industridesign gör sig fint i den gamla smedjan som nu är bykrog igen.

smedjan5-1

Vatten till maten? Annars finns det öl, vin och snaps också.

smedjan-8-1