Klassisk toast i ny tappning
Få danskar har hört talas om den, och vi har heller aldrig sett den på menyn hos Bröndums. Men den finns, i mer eller mindre god tolkning, på de flesta svenska restauranger som en given start på en klassisk middag. Eller enbart som en liten godbit hos Åhus Bryggeri i, just det, Åhus.
Något är det med öl som får nörderiet att slå ut i full blom. Smaker, bryggning och lagring kan vara något att titta djupare i för entusiasterna. För oss andra räcker det att skumma på ytan, och vid ett besök hos Åhus Bryggeri var det ett nöje att se hur en trend inom näringen för mat och dryck får en familj att förenas i business and pleasure.
Toast Skagen är en av de svenska rätter som fått tugga i sig rejäla bitar av misshandel sedan Tore Wretman skapade och lanserade den på 1950-talet. Kocken Calle Sjöstrand gör sin tolkning nära originalet, men med en personlig touch. Det gör han bra, och vi gör tummen upp för hans toast Skagen som vi provade i början av juni.
Tips: se Kökspojken på SVT play. Två timmars utsökt underhållning i två delar om Tore Wretman.
Calle Sjöstrand ser sig en del i familjeföretaget.
Ulrik Jönsson med familj beredda att ta emot gäster.