Krogen i hamn!
Äntligen! Skillinge Hamnkrog är på banan igen, och menyn domineras av havsnära rätter. Skaldjur, torsk och rödspätta ger också utrymme för hängmörad entrecôte samt ett gott urval av desserter. Och en ny inredning som navigerar mot ljust och fräscht är på plats.
De flesta som med frusna fingrar, svettig panna och hungrig mage efter många timmar till sjöss angör en hamn och ser skylten ”Krog” brukar jubla. Hurra! Nu blir det äta och dricka av! Men förra sommaren blev besvikelsen total, också för de som kom vandrande, cyklande eller bilande till Skillinge. Stängt!
Räddningen kom i vintras då en trio herrar köpte krogen, och under våren blev det klart att samboparet Ola Nilsson och Emilia Kaufman-Asp blev de nya krögarna för Skillinge Hamnkrog. Unga, ja. Men med erfarenhet från bland annat från fiskspecialisten Johan P i Malmö där Ola Nilsson har jobbat i flera år. Han har också varit med och startat restaurangen Gamla Franskan i Lund, och nu senast varit köksmästare på klassiska Brogatan i Malmö.
Enkelt, vällagat och gott och med alternativ i några olika prislägen är konceptet. Och det hela bådar gott i allt från miljö och meny till bemötande.
Klicka vidare till Skillinge Hamnkrog
Emilia Kaufman-Asp – en av Två Traktörer som nu driver Skillinge Hamnkrog.
Nya stolar sitter fint i en del av restaurangen. Men ”Myran” håller sig ändå kvar.
Fisk och skaldjur dominerar på menyn. Men lite kött och vegetariskt hänger också med.
Mat i luckan! Alltid trevligt att kunna titta in i köket.
Entrén och baren är ombyggda och tar emot med ljusa toner.
Hängmörad entrecôte med machésallad, bearnaise, skånska bönor, pommes frites och sauce bordelaise.
Det finns pommes och så finns det pommes. Här i absolut toppklass!
Bakad torskrygg, rostad kavring, smörsås, kastanjechampinjon och dillslungad potatis.
Hurra! Krogen är öppen – bara att lägga till och gå iland.