Söndagste för far!

Söndagste för far!

november 5, 2019 Av av Kristina Fröling

Nästan alla pappor, farsor och fäder har slipsar, skjortor och tofflor så det räcker. Ett gott alternativ för fler än far är en sittning med afternoon tea hos Bistro Verandan i Skillinge. Och ett glas Prosecco sitter fint till på Fars dag söndag 10 november.

Få saker kan mäta sig med ett välmatat afternoon tea efter en dag i lantlig luft.  Och när Anna Maria Russell, hertiginnan av Bedford, såg det som en bra sak att presentera för drottning Victoria av Storbritannien lät sig  drottningen väl smaka.  Det hela sägs ha hänt någon gång under åren 1837 – 41. Och idag är det Belvoir Castle i Midlands som utnämnt sig till ”the official home of afternoon tea.”

Men varför flyga över Nordsjön för att dricka te? På Bistro Verandan i Skillinge skapar Susanna Asklöf afternoon tea med succé från första sittningen, och här saknas inget av de traditionella godsakerna på våningsfaten. Trekantssmörgåsar, scones med tillbehör samt mjuka och hårda kakor – check! Och den som vill höja det hela en våning till beställer Prosecco till det hela, och Jimmi Andersson levererar service och bemötande med en absolut brittisk touch.

På Fars dag blir det två sittningar, kl. 12.30 – 14.30 och 15.00 – 17-00. Pris per kuvert är 195 kr, och för Prosecco 55 kr per glas. Boka på telefon 070-051 24 79. Det händer alltid något här, så håll koll på Bistro Verandan på facebook!

Välj bland flera tesorter och låt det dra. Snart kommer godsakerna till bordet!

Två sittningar på söndag och det gäller att boka bord. Helst i god tid.

Jimmi Andersson har koll på läget och ser till att gästerna trivs på Bistro Verandan.