Viner värda en mässa

Viner värda en mässa

oktober 9, 2018 Av av Kristina Fröling

Viner från världens vinländer, producenter och smakrik buffé. Samt bemötande och service i toppklass gjorde mässan hos Nordic Sea Winery till succé. Spot on från första till sista glaset.

Varje årstid har sin vinprovning hos det allt mer välkända vineriet i Simrishamn. Och mitt emellan sommar och höst var det lördag den 29 september dags för ännu en provning. Den här gången i form av en mässa med Senses wineclub som värd. Start i entrén där Hedda och Felicia tog emot med tomma glas och spottkopp.

De gästande vinbönderna och producenterna var både överraskade och imponerade av allt från detaljer till helhet. Var det här verkligen Sverige? Jodå, assolutamente. Tout à fait. Absolutamente! Också besökare med mer eller mindre lång resväg såg nöjda och glada ut när de smakade sig fram bland klassiker som Chablis, Amarone och Riesling. Många passade på att surra med de inbjudna vinbönderna, och att få vägledning av vineriets engagerade och pålästa medarbetare. Och veganerna behövde inte spotta i glaset. Varsågoda att smaka Brochet Blancs de Blancs, Crudo Prosecco och Sander Riesling.

Senses vinmässa Nordic Sea Winery 2018, i samarbete med Oenoforos och Carovin, är en av de aktiviteter som erbjuds för medlemmar i Senes wineclub. Som medlem får man inbjudningar till vinprovningar, mässor och vinresor samt exklusiva produkterbjudanden. Man får förhandstips om lanseringar samt nyhetsbrev och vintips via sms. Medlemskapet är kostnadsfritt och alla över 25 år är välkomna.

Mer om Nordic Sea Winery

Champagne i ny tappning. Johanna Härd, marknadsansvarig NSW, välkomnade med nyheterna Xavier Loriot i två variationer.

Från vingården Gadais i Loire kom Pierre-Henri Gadais med sitt Gadais Muscadet Sévre et Maine sur lie.

Vinmakaren Gert Stepp hade bland annat med sig sin Riesling.

En låda vin behöver inte vara en bag in box. Från Batasiolo, Italien, kom Gabriele Pexxuto med både Brunello och Barolo.

Här fanns också chans att greppa en grappa. Nonino deltog med fem varianter.

Köksmästare Carl-Fredrik Svensson lämnade köket för en stund. Här i gott sällskap av Elias och Mimmi.

Smakfullt dukade bord matchade buffén i det uppvärmda tältet.

Vanligt vatten har också sin tid och plats på en vinmässa.

Och snart är det dags för höstprovning!