Ung och hungrig krögare prisad
Priset som Årets Unga Företagare, Simrishamn, gick till Elin Dahn Gellerfelt. Sedan i våras äger och driver hon tillsammans med sin man Janne Häggemo Skillinge Hamnkrog. Och på säsongsöppna Östangård presenterar hon japanska smaker av lokala råvaror där fisk och grönsaker dominerar.
Elin Dahn Gellerfelt har hunnit vara både sushiansvarig på Melker Anderssons restaurang Kungsholmen och köksansvarig på restaurang Pontus seafood/rawbar. Under den korta tiden på Österlen har hon också hunnit profilera sig som driftig, kreativ och målmedveten.
– Roligt att priset gick just till mig! Det är jättekul att hårt arbete betalar sig och jag hoppas det genererar fler gäster. Man måste inte ha någonting att fira för att äta ute, säger Elin Dahn Gellerfelt.
Motiveringen till priset är: ”På en ny plats och i samspel med omgivningen, blandas japanska och skånska smaker med ett starkt lokalt fokus som drivkraft.”
Och värt att notera: Under juli månad serverades 1 634 portioner spätta på Skillinge Hamnkrog.