Cycliste rullar raka vägen

Cycliste rullar raka vägen

oktober 10, 2016 Av av Redaktionen

Ekologiska Cycliste Côtes du Rhône Villages har likt en höghastighetscykel tagit sig från beställningsvara till Systembolagets ordinarie sortiment. Vinet lanserades i augusti 2015 och blev snabbt så populärt att Systembolaget från och med den 1 mars valt att ha Cycliste på sina hyllor.

Det tillhör inte vanligheterna att ett vin så snabbt förflyttas från Systembolagets beställningssortiment till ordinarie sortiment. Här är det efterfrågan som håller i styret och just så blev det med Cycliste.

– Vinets profil, stil och känsla ligger i tiden och passar den medvetna svenska konsumenten. Ekologiska Cycliste Côtes du Rhône Villages är ett klassiskt och elegant Rhônevin och ett bevis på en framgångssaga, säger Lisa Lind, Oenoforosgruppen där Nordic Sea Winery ingår.

Cycliste Côtes du Rhône Villages kommer från det som anses vara Frankrikes främsta vingårdar för ekologisk produktion. Rhônedalen har optimala förhållanden tack vare den hårda mistralvinden som skapar ett torrt klimat. Det innebär att angrepp på vinrankorna inte får fäste.

– Cycliste Côtes du Rhône Villages är ett ungdomligt vin fullt med mörk frukt, från grenachedruvan, och fin kryddighet, från syrah. Vinet har en härlig finstämd komplexitet och är mycket matvänligt. Matcha med smakrika rätter eller rätter med viss kryddighet. Vi tänker både på traditionella kötträtter som mustiga grytor och grillat kött men också gärna vegetariska rätter med linser och bönor, en vegetarisk boeuf bourguignon och ugnsgratinerad aubergine.

nsw-4l

Nordic Sea Winery i Simrishamn blev snabbt, efter invigningen sommaren 2014, ett av de stora och nya besöksmålen i sydöstra Skåne.

– Det har varit, och fortsätter att vara, fantastiskt. Enbart i år har vi haft 26 000 gäster här. Och det är dessutom en mycket intressant och spännande arbetsplats för många, säger Linda Ungh, ansvarig för event och shoowroom. Det finns inget som talar emot att siffran blir 35 000 innan 2016 år slut.

Sagt om Cycliste:

Allt om Vin, 29 oktober 2015:
”Ett trevligt, fylligt och kryddigt ekologiskt vin som jag finner lätt att umgås med, speciellt över en bit mat och en önskan om att en dag få cykla mellan raderna av vinrankor på den franska landsbygden.”

SvD Vin & Mat, 8 september 2015:
”Smaken är lika förtjusande lång, lagom barsk, köttigt fruktmättad stil. Detta blir höstens husvin i Kronstams kök, kan jag lova.”

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save