Plats på scen i höst

Plats på scen i höst

september 28, 2016 Av av Redaktionen

Humor och allvar, tragik som komik står på höstens program på scenerna i sydost. Mer information finns på teaterföreningarnas hemsidor. Simrishamns Riksteaterförening, Tomelilla Riksteaterförening, Ystads riksteaterförening. – Gillar du kultur? Bli medlem i någon av teaterföreningarna! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige. Medlemsavgiften är 150 kronor per år. Familjemedlemmar betalar bara 80 kronor, och ungdomar under 26 år betalar 50 kronor. Ett bra val för oss som gillar teater. Säger Susanna Widlundh, ordförande i Tomelilla Riksteaterförening.

 

gallring-1

Gallring pågår – En samhällsthriller i biblioteksmiljö. Det är är en suggestiv thriller som utspelar sig i samhällets vardagsrum där människor rör sig bland bibliotekets hyllor. Vi möter Bibliotekarien och Låntagaren, två knappt synliga varelser som balanserar på gränsdragningen för vem som tillåts plats i ett samhälle. Gallring pågår, spelas den 11/10 i Simrishamn, i Köpingebro den 13/10 och i Brösarp den 17/11.

svenska-amerika-linien-1

Svenska Amerika Linien – En flytande epok på Atlanten mellan Göteborg och New York. Kungligheter, filmstjärnor och andra passagerare går ombord! Nutidshistoria och livsöden varvas med skrönor, sanningar och hemligheter till musik av Evert Taube, Karl Gerhard och Cole Porter.Ystad Teater ger Amerika linien den 14 oktober Svenska Amerika Linien.

På scen i oktober

5: Tag det rätta, tag Cloetta, Sjöbo

6: Journey & clay life after you, Tomelilla

11: Gallring pågår, Simrishamn

13: Gallring pågår, Köpingebro

14: Svenska Amerika Linien, Ystad

15: Antika människor, Glemmingebro

17: Gallring pågår, Brösarp

26: Hur kunde det bli så här? Ystad

28: Jag går över gränser men är ändå kvar, Tomelilla

30: Ett odjur till hembiträde, Tommarp

Barn & familj i oktober

8: Burken, Simrishamn

16: Tupp får föl, Simrishamn

30: Diktatorn, Ystad

 

fabolandet

Fäboland – Thelma och Louise i allmogestil. Här härskar flicktanter ostört och sången är det bästa vapnet mot skogens faror. Fäboland är en folkmusikkabaré i hemvävt. Varje sommar åkte tjejer, kvinnor och tanter upp till fäbodarna i skogen. Inte på semester men för att arbeta hårt och umgås och ha det lite gött och mansfritt. Fäboland spelas i Smedstorp den 9 november.

På scen i november

9: Fäboland, Smedstorp

18: Émile och Voltaire, Ystad

18: Crisalida, Simrishamn

19: Min ryska passionerade farfars far, Ystad

23: Kärlekens outgrundliga vägar, Ystad

25: Digambara, Ystad

Barn & familj i november

13: Kalevalaskåpet, Simrishamn

20: Bageriet, Ystad

På scen i december

8: Nina- A story about me and Nina Simone, Simrishamn

 

Med reservation för ändringar och fel.

 

Save

Save