Fortsatt glöd på Friden

Fortsatt glöd på Friden

oktober 9, 2016 Av av Redaktionen

Hösten är inget hinder för Peter Runwall och Barbro Olsson. Under helgerna går det hett till i vedugnen och den som väntar på något gott bör inte göra sig någon brådska. Och kanske blir det lite extra fredagsöppet på gårdskrogen när Österlen lyser.

Storyn om hur det gick till när de båda möttes vid en busshållplats är så välkänd att paret sedan länge betraktar den som tjatig. Viktigare är att de efter tolv år i Mellby fortsätter att hålla glöden igång. Både dem emellan och i den välkända pizzaugnen. Eldad med ved och en av de första i Sverige.

Under sommaren har den också gått varm varje dag, från mitt på dagen tills den sista pizzan för kvällen levererats till något av borden.

– Det har varit ett otroligt tryck hela tiden. Fullt varenda dag och varje kväll. Det har märkts att fler av hotellen inte längre varit tillgängliga för besökare och det är bara att hoppas att det inte har en negativ effekt inför nästa sommar, säger Peter och skjutsar in en Hultgren i ugnens hetta.

Som övriga pizzor har just den här ett egennamn och är under sommaren en klar favorit för många.

– Kunde haft en egen odling av koriander men det har vi inte tid med.

Koriandern ger ”Hulken” Hultgren sin specifika smak i gott sällskap med räkor, chili, vitlök och lime.

Men för den som inte tillhör korianderns vänner finns mycket annat som bör falla de flesta i smaken. Många stammisar har sina favoriter medan nya gäster ofta läser matsedeln länge innan de bestämmer sig. Och en sak är säker: tänk inte tanken på att byta en enda sak av toppingen.

För öppetider och bokning se www.friden.nu

friden-4l

– Här har varit ett otroligt tryck i sommar, säger Peter. Som har bakat pizzor i vedugnen i hela tolv år .

friden-5l

”Hulken” Hultgren är mångas favorit. Inget för korianderhatare!

friden-1l

Öppet under helgerna i höst. Men hundar får vänta utanför.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save