Kungligt nöje med Nûjen

Kungligt nöje med Nûjen

januari 9, 2017 Av av Redaktionen

Makt, galenskap, kamp och kunskap toppat med en kunglig krona. Allt ingår när Özz Nûjen fritt tolkar William Shakespeares drama Rikard III. Söndagen den 22 januari klockan 18 står en av landets största komiker på scen i Teaterhallen, Tomelilla Folkets Park.

Vad händer i ett maktvakuum? Varför ser vi inte ondskan fastän den står framför oss? Varför blundar vi och låter oss förföras av den gång på gång? Özz Nûjen ställer, som ensam tolkare, frågorna i pjäsens tolv roller. Frågorna och svaren, med paralleller till vår samtid, gör pjäsen högaktuell.

Bakgrunden är hertigen av Gloucesters väg mot kungakronan och hur den fylls av politiska missgrepp, uppror och intriger i ett alltigenom blodigt familjedrama. Den blivande kung Rikard III är en maktgalen, manipulativ och bitter man. Och med en sällsam attraktionskraft på både kvinnor och män omkring sig.

– En fantastisk pjäs som säger mycket om vår nutid och vår framtid. Skrämmande aktuell, fruktansvärt gripande och samtidigt rolig. Anledningen till att jag gör pjäsen, är för att jag vill göra alla roller själv, för precis som Rikard III så är jag lika egoistisk och vill åt hela härligheten, helt själv! Samtidigt som det är både en utmaning och en utmattning, säger Özz Nûjen.

Özz Nûjen är RIKARD III Fritt efter William Shakespeare Riksteatern 2016 Regi: Björn Granath Scenografi/kostym: Ann-Margaret Fyregård

Foto: Sören Vilks

Özz Nûjen är inte bara en av Sveriges största standup-komiker, som gjort succéer som Dålig Stämning och Statsminister Özz Nûjen. Han har dessutom vunnit priser som årets manlige komiker och är även sedan tidigare en hyllad skådespelare. Kritikerrosad senast som den transsexuelle Molina i Spindelkvinnans kyss på Uppsala Stadsteater hösten 2014 och våren 2015. Andra föreställningar som Özz Nûjen rönt stora framgångar med är bland andra hans roll som Puck i Shakespeares En midsommarnattsdröm på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs Mistero Buffo även den regisserad av Björn Granath, samt föreställningen Sveriges Historia – Den nakna sanningen med Måns Möller.

Regi: Björn Granath

Dramaturg och textbearbetning: Magnus Florin

Medverkande: Özz Nûjen

Plats: Teaterhallen i Tomelilla Folkets Park

Pris: Ordinarie: 240 kr, scenpass: 200 kr, ungdom: 100 kr

Speltid: 1 timme och 40 minuter inklusive paus med förtäring

Köp biljetter på Kulturhuset, Tomelilla, telefon
0417-181 16 eller på mail till: info@tomelillateaterforening.se

Eller köp på Tickster direkt via teaterföreningens hemsida www.tomelilla.riksteatern.se

Save

Save

Save

Save

Save

Save