Nya bubblare i glasen

Nya bubblare i glasen

maj 14, 2017 Av av Pressmaterial

Inför sommaren kommer nyheter på dryckesfronten. Ekologiska Brochet kommer den 1 juni med ytterligare två viner i Systembolagets fasta sortiment. Kiviks Musteri lanserar premium äppelmuster och två smaker av ekologiska lemonader på småflaskor.

Brochet har på bara några år etablerat sig med fem storsäljande viner på Systembolaget. Bakom framgången ligger, enligt pressmeddelandet, ett målinriktat och troget arbete med att skapa högkvalitativa, ekologiska och prisvärda viner. Vinmakaren och ägaren Frédéric Brochet själv är en stor naturvän, pionjär inom ekologisk vinproduktion och dessutom hängiven sitt arbete med att skapa minsta möjliga avtryck på miljön. Vinerna har sedan lanseringen i Sverige fått mycket höga betyg av svenska vinpressen.

Kiviks Musteri gör en satsning på caféer, restauranger och barer och lanserar en helt ny premiumserie med äppelmuster och çer på småflaskor. Förutom två av Kiviks klassiska äppelmuster, med handplockad och utvald frukt från svenska odlingar och som mustats på gammeldags vis (Årets Skörd med fruktkött och Mousserande), satsar man även på två nya ekologiska lemonader: Citron samt Päron/Ingefära. Samtliga på en 27,5 cl glasflaska.

– Tiden är helt rätt. Inte bara för våra produkter, utan också för oss som företag. Konsumenterna blir mer och mer medvetna och letar efter produkter som inte bara smakar gott utan som också är äkta, ärliga och hållbara. Och trenden att satsa på hållbart och ekologiskt på svenska caféer och restauranger fortsätter. Där kommer vi in helt naturligt med våra produkter, med vårt hantverksarv samt våra traditioner och våra grundvärderingar, säger Carl Levinsson, ansvarig produktchef på Kiviks Musteri.

Lemonaden säljs genom grossister, men finns också att köpa på Kiviks Musteris besöksmål i Kivik och på Solnäs Gård utanför Lund.

Länk till Kiviks Musteri >       Länk till Nordic Sea Winery >