Predikant på Carina Molanders vis

Predikant på Carina Molanders vis

mars 29, 2017 Av av Pressmaterial

För idé och manus svarar Carina Molander. Regin har Mary Stoor gjort och scenografin är Caroline Romares.

Vad får människan ut av all sin möda under solen? Och vad är meningen med våra liv? Hur tillbringar vi vår blixtvisit på jorden? På söndag den 2 april klockan 18 kanske svaren ges i Skåne Tranås kyrka.

Den beskrivs av författaren och skådespelaren själv som en ”sprallvarlig och meningsfull musikosofisk föreställning”. Någon idé att googla på orden är det inte, men de ger ändå en fingervisning om vad som kommer att ske i Predikaren å jag.

– Predikarens frågor från Gamla testamentets tid har vandrat genom årtusenden. Nu har de kommit till oss, för att obesvarade vandra vidare, säger Carina Molander.

Titelns ”jag” tar Predikaren till hjälp och bjuder upp livsfrågorna till dans, för att ta reda på vad som är bäst att göra under blixtvisiten på jorden.

Med hjälp av ett kanske inte alltför sunt förnuft, men med mycket stor passion och ett mycket litet dragspel, ger Predikaren å ”jag” sig i kast med livsfrågorna.

– Det här är en föreställning som lockar till skratt, samtidigt som den kan inspirera ett nyfiket hjärta och kanske också föda alldeles nya tankar, säger Susanna Widlundh, ordförande i Tomelilla Riksteaterförening.

Föreställningen, som är ca en timme lång, är ett samarbete mellan Friteatern, Brösarp-Tranås Församling, med stöd av Lunds stift, samt Tomelilla Riksteaterförening.

Efter föreställningen finns möjlighet till samtal och då bjuds också på fika.

Fri entré men föranmälan på Tomelilla Kulturhus, telefon 0417-18116 eller på info@tomelillateaterforening.se