Rachel Tess ny ordförande i ÖSKG

Rachel Tess ny ordförande i ÖSKG

februari 22, 2017 Av av Pressmaterial

Vid dagens årsmöte fick ÖSKG en ny ordförande. Allt i enlighet med valberedningens förslag. “Det är en stor ära för mig att bli ordförande i ÖSKG”, säger Rachel Tess.

Extra speciellt blir det för den nya ordföranden eftersom Konstrundan arrangeras för femtionde gången. Jubileumsåret är ett år av firande och reflektion för föreningens 125 medlemmar i en av Sveriges äldsta sammanslutningar av yrkesverksamma konstnärer.

– Jag känner mig glad och hedrad över att tillsammans med personal och övriga i styrelsen få leda detta spännande och utvecklande arbete, säger Rachel Tess.

Rachel Tess är koreograf och dansare, född i USA 1980.

Hon är utbildad vid Oregon Ballet Theater School och Juilliard School, NY. Rachel har dansat vid Les Grands Ballets Canadiens, The Juilliard Dance Ensemble, Göteborgs Operabalett och vid Cullbergbaletten.

Hennes koreografiska verk har bland annat visats i Stockholm,  New York City och Costa Rica. Rachel undervisar även i balett, samtidsdans och improvisation vid Svenska Balettskolan, Dans och Cirkus Högskolan (DOCH) och Danscentrum in Stockholm. Hon är grundare och konstnärlig ledare för Milvus Artistic Research Center (MARC). Rachel är bosatt i Kivik och medlem i ÖSKG sedan 2013.

/Länk till: Östra Skånes Konstnärsgrupp, ÖSKG/