Ystad – Årets ljusby 2017

Ystad – Årets ljusby 2017

mars 12, 2017 Av av Pressmaterial

Under Allhelgonahelgen tänds ljus, lyktor och marschaller överallt i regionen Ystad-Österlen. I år är det trettonde året i rad för Österlen lyser och årets ljusby är nu utsedd. I november är det dags för Ystad att inviga årets Österlen lyser.

Österlen lyser har för varje år utökats med aktiviteter och events som lockat allt fler besökare.

I onsdags tog styrelsen i Österlen lyser beslut om att utse Ystad som Årets ljusby. Motiveringen är att Ystad ses som en viktig del och knutpunkt i regionen Ystad-Österlen där stora delar av besöksnäring och utvecklingsfrågor redan samordnas på ett framgångsrikt sätt.

– Ystad har genom åren visat ambitioner och goda intentioner i samband med Österlen lyser. Vi vet att Ystad kommer att bli en värdig och god bärare av grundvärderingarna för Österlen lyser säger Lars Ottoson, sedan årsmötet den 8 mars ny ordförande i Österlen lyser.

– Österlen lyser är ett fint arrangemang som blivit lite beroendeframkallande. Det är så härligt att åka runt i byarna och titta på allt vackert ljus i höstmörkret, handla på gårdsbutikerna, besöka gallerier, ateljéer och museer och emellanåt krypa in i värmen på caféer och restauranger, säger Itta Johnson, marknadsstrateg på Ystads kommun.

Styrelsen fortsätter nu sitt arbete med att utveckla Österlen Lyser till nytta för bosatta, näringsidkare, föreningar och besökare.   Foto: Ylva Paumgardhen

/Länk till Österlen lyser/