Cool konsert sprider värme

Cool konsert sprider värme

november 1, 2016 Av av Redaktionen

”Jazz för skeppsbrutna” är en kabaretkonsert med Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd, tillsammans med Jan Allan, Bernt Rosengren, Ole Kock Hansen, Mads Vinding och Aage Tanggaard. Föreställningen ges torsdag den 10 november på Ystads Teater.

Visst känner sig de flesta någon gång strandade i en bubbla fylld av bekymmer och tvivel på livet och kärleken? Den här föreställningen vill ge tröst och tänkvärd underhållning. Mjuk svängande cool jazzmusik och varmt roliga texter för själar på en öde ö.

Musiken är en försmak av den nya CD som kommer till sommaren som paret gör tillsammans med de danska musikerna Ole Kock Hansen, piano, Mads Vinding, bas och Aage Tanggaard, trummor samt Bernt Rosengren och Jan Alllan, sax och trumpet. Det är originalmusik och texter sjungna och skrivna av Jan och Anna-Lena. Jan Sigurd skrev Monica Zetterlunds sista CD med svenskt originalmaterial och turnerade med henne under hennes avskedsturné. Han har gjort sju CD-skivor och Anna-Lena har gjort tre, bland annat en tangoplatta inspelad i Buenos Aires med de bästa tangomusikerna. Hon är också känd för sina Piaf-tolkningar som också finns på CD.

Nu tar de musiken till scenen och gör en kabaretkonsert tillsammans med musikanterna på CD:n. Bernt Rosengren och Jan Allan gjorde sig namn redan på 1950-talet och räknas till den absoluta jazzeliten i Sverige. Detsamma gäller de danska musikerna som spelat med alla från Dexter Gordon till Stan Getz och Svend Asmussen. Det blir en afton med nya texter och musik i traditionen från Monica Zetterlund, Beppe Wolgers och Chet Baker, varvat med underfundiga och tänkvärda prator.

Föreställningen är 1,5 timme lång inklusive paus.
Ystads Teater