Mästarna blåser för final

Mästarna blåser för final

november 2, 2016 Av av Redaktionen

Mästarna bakom glaset består av fyra utställningar och demonstrationer i glashyttan varje dag. Austin Stern i förgrunden med Nils-Ole som assistent. Foto: Alec Miller.

Demonstrationer genomförda av konstnärer och glasblåsare från länder över hela världen mynnar nu ut i en utställning. ”Mästarna bakom glaset” håller öppet den 3 – 6 november.

Verk av nära 40 olika konstnärer visas i varierande tekniker och uttryck. Utställningen på Österlens glashytta hängs om under onsdagen och lokalen fylls med verk som är gjorda under perioden. Torsdag den 3 november klockan 14 – 17 är alla välkomna att titta på alla nya verk i växthuset på Österlens Glashytta. Verken är till salu och sälj på auktion lördag den 5 november klockan 18 – 21. Budgivning sker på plats eller vi mejl och verken finns också upplagda på glashyttans hemsida.

I helgen finns också möjlighet att prova att göra sina egna glaspärlor under ledning av Johanna Holub. Det sker på Fabriken i Bästekille.

Fredag den 4 till och med söndag den 6 november gästar Liv Stömquist Österlens Glashytta och med hjälp av Amy Krüger, Elna Jolom och Tillie Burden kommer hennes verk att omvandlas till glas.

Intäkten går till konstnärerna och omkostnader för material och drift av glashyttan. Tio procent av intäkten går till att starta en fond för unga glasintresserade som genom fonden kan motta ett stipendium för att kunna verka i materialet glas.

Mästarna bakom glaset

Österlens glashyttaFabriken i BästekilleDrakamöllanKiviks Musteri