Överskridande föreställning i Tomelilla

Överskridande föreställning i Tomelilla

oktober 20, 2016 Av av Redaktionen

Teatergruppen Theatron, med skådespelarna Suzanna och Zeljko Santracs, beskriver sin egen flykt från det forna Jugoslavien. Foto: Riki Virc

Fredagen den 28 oktober spelas föreställningen ”Jag går över gränser men är ändå kvar”, i Teaterhallen Tomelilla Folkets Park. Föreställningen är en caféföreställning i samarbete med Röda Kors-kretsen i Tomelilla, och den börjar klockan 14.

Föreställningen är en lyrisk skildring av förtvivlan och motgångar, men också av kärlekens fantastiska förmåga att övervinna allt. Musikern Merima Tikvikci ackompanjerar och ger smakprov på såväl kroatisk vers som svenska folkvisor.

”Jag går över gränser …” görs inom ramen för VASS-projektet. VASS står för scenkonst som vågar och är ett unikt samarbetsprojekt mellan Riksteatern Skåne, Teatercentrum Södra, Danscentrum Syd samt teatrar, danskompanier och teaterföreningar i Skåne. Syftet är att visa att det går att arrangera föreställningar av fria grupper utanför storstäderna.

För mer information och köp av biljetter till föreställningen, se hemsidan; tomelilla.riksteatern.se eller anmäl deltagande på Kulturhuset, Tomelilla, telefon 0417-181 16 eller på mail till: info@tomelillateaterforening.se