Baskery goes Tomelilla

Baskery goes Tomelilla

februari 11, 2019 Av av Kristina Fröling

”Tomelilla är spännande, här händer det saker.” Så säger en världsvan vän från San Fransisco som förra året flyttade till Österlen. Och Hans Alfredson såg gärna Tomelilla som världens centrum, inte minst när han förvandlade torget till Paris, London i filmen Picassos Äventyr. Allt det där kanske systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson inte bryr sig om. Men en sak är säker, de kommer till Tomelilla på torsdag och konsert blir det klockan 19 i Teaterhallen.

Med sin musik ställer de det mesta på huvudet. Här blandas punkens rättframhet och mod med det subtila och finstämda traditionerna av singersongwriting. De senaste åren har bandet turnerat i USA med konserter, låtskrivande och skivinspelningar, och de har har öppnat för bland andra Robbie Williams, Gary Clark Jr samt Brandi Carlile. Och systrarna har jämförts med såväl Fleetwood Mac, som First Aid Kit, Black Keys och Led Zeppelin.

Det publiken kan förvänta sig i Tomelilla är ”banjopunk” blandat med newfolk och nordicana och en energisk live show som överträffar det mesta som har gästat Tomelilla tidigare. Baskery kommer säkert att låta sig höra talas om i framtiden så, for God´s sake, ta chansen och hör dem på Alla hjärtans dag i Tomelilla när nu en bit av världen kommer till Österlen.

Konserten är möjlig genom ett samarbete mellan Musik i Syd, Tomelilla Kommun och Tomelilla Riksteaterförening. Konserten går under parollen Musikriket Skåne och är den första av fyra konserter under året i Tomelilla. Tid: 75 minuter utan paus
. Pris: 100 kr och biljetter bokas på Tomelilla Kulturhus eller köps via Tickster.

Mer om bandet – klicka på Baskeryband