Bästa utvalt från musikalen Christinas val

Bästa utvalt från musikalen Christinas val

mars 8, 2017 Av av Kristina Fröling

Christina Pipers historia gestaltades i sommarens föreställning av ett tjugotal kvinnor.

Under juli månad 2016 uruppfördes Lars Bejmars och Dag Norgårds musikal Christinas val i Folkets Park i Tomelilla. Lars Bejmar och två av hans hyllade sångare ger nu en unik föreställning lördagen den 18 mars klockan 15 i Teaterhallen, Tomelilla Folkets Park.

Nu finns chansen att åter höra musiken och få den presenterad i sitt sammanhang när Lars Bejmar tillsammans med sångarna Emma Mehler och Anette Ottosson återvänder till Folkets Park och Teaterhallen.

Ensemblen har tillsammans valt ut ett tiotal sångnummer som på ett fint sätt följer och beskriver berättelsen. Båda sångarna är välkända. Anette Ottosson medverkar i sånggruppen ”4 röster” samt som solist vid allsångkonserter i Norra Promenaden. Hon har också medverkat på Ystads Teater och sjunger gärna på bröllop och begravningar.

Emma är uppvuxen i Tomelilla och har jobbat på Wallmans Salonger i Malmö. Hon har även medverkat i Eurovision Song Contest i Aten för Estlands räkning. Emma leder sedan några år tillbaka allsångskvällarna i Ystad.

Föreställningen är ett samarbete mellan Tomelilla Riksteaterförening och Studiefrämjandet. Efter föreställningen, som är cirka en timme lång, blir det årsmöte för Tomelilla Riksteaterförening med stadgeenliga förhandlingar samt kaffe med kaka.

christans-val-1

Annica Edstam i rollen som Christina, maka till greven Carl Piper, kung Karl XII högra hand i kriget mot Ryssland.

 

Save