Big Blowin´Band firar stort

Big Blowin´Band firar stort

mars 17, 2017 Av av Kristina Fröling

Jubileumskonserten ges på Ystads Teater lördag den 8 april klockan 19.

Under fyra decennier har det skånska storbandet levererat musikglädje och underhållning. I år firar bandet jubileum och extra svängigt blir det vid en konsert på Ystads Teater den 8 april. Medverkar gör Sveriges två hetaste jazzstjärnor: Isabella Lundgren och Peter Asplund.

Det kommer att bli en helkväll för musikälskare och konserten bjuder på ett brett register från hårdsväng och glädje till lite allvarsammare toner som manar till eftertanke.

En stor ära för musikerna är det också att få framträda med Isabella Lundgren och Peter Asplund.

– De är de två största vi har i Sverige just nu. Och att de tackat ja till konserten ser vi som ett verifikat på att vi gör ett bra jobb som musiker, säger Roy Wall, konstnärlig och musikalisk ledare för Big Blowin´Band.

Fler kända och stora namn har genom åren synts och hörts i konserter med det jubilerande bandet. Så som Senast Harald Leander 2016, Isabella Lundgren 2016, Svante Thuresson 2015 (5 lurblåsare, högsta betyg, i Ystads Allehanda), Anders Granström 2015. Tidigare med Kjell Öhman, Meta Roos, Peter Asplund och en lång rad artister genom åren.

Peter Asplund är Sveriges mest välrenommerade trumpetare. Han har gett ut ett flertal soloskivor och medverkar som solist på skivor med andra artister, till exempel Bo Kaspers Orkester, Kent, Lisa Nilsson, Björn Skifs, Lena Philipsson, Robert Broberg och Viktoria Tolstoy. 2004 belönades Asplund med Orkesterjournalens pris Gyllene skivan för årets bästa svenska jazzutgåva.

Isabella Lundgren är Sveriges kanske mest efterfrågade jazzsångerska. Mycket uppskattad sommarpratare 2016.

2015 tilldelades Lundgren utmärkelsen Jazzkatten. Två år tidigare fick hon Anita O’Day-priset. Hennes andra album Somehow Life Got in the Way belönades med priset ”Gyllene skivan”. Hon har flera gånger nämnts som en av Sveriges starkaste jazzvokalister.

Jubileumskonserten ges på Ystads Teater lördag den 8 april klockan 19.

bbb2

Isabella Lundgren är Sveriges kanske mest efterfrågade jazzsångerska.

Peter Asplund

Peter Asplund är Sveriges mest välrenommerade trumpetare.

 

Save

Save

Save