Bort med skräpet och håll Österlen rent!

Bort med skräpet och håll Österlen rent!

februari 21, 2017 Av av Redaktionen

Varje vår anordnar Håll Sverige Rent en aktion mot nedskräpning som kallas Vi Håller Rent. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Städmaterial finns att beställa utan kostnad.

Förra året plockade nästan 800 000 barn och vuxna skräp under kampanjen. Nu är det dags igen och tillsammans bidrar alla till ett snyggare Sverige och ett renare hav.

Städningen görs både för att hålla närmiljön fin, och för att visa att nedskräpning inte är okej. Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Under kampanjen kan alla vara med och göra skillnad och bidra till ett positivt förändringsarbete.

– Att plocka skräp handlar om mer än att städa och det gör att man ser skräpet med nya ögon. Vi tror att alla som deltar i skräpplockaraktiviteter blir mindre benägna att skräpa ner i framtiden, säger kampanjledningen i ett pressmeddelande.

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent. Anmäl medverkan på www.hsr.se/vihallerrent, senast den 26 mars. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel.

bo-8

Även det lilla skräpet skräpar stort! Läs vår tidigare artikel om fimpkampen här: /Kiviksbo tar upp fimpkampen/

stada-1

Redan den 29 september publicerade vi på Skånesydoat.nu en bild från banvallen i Tomelilla.  Artikeln finns här: /Tiden går men skräpet består/

Bor du i Tomelilla och har frågor om Vi Håller Rent, kontakta miljöstrateg Ida Abrahamsson på telefon: 0417-181 26 eller e-post: ida.abrahamsson@tomelilla.se

Alla kan vara med och kämpa mot skräpet!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save