Countrysmart vårmode på Hylkegården

Countrysmart vårmode på Hylkegården

mars 9, 2017 Av av Kristina Fröling

– Välkomna till oss på Hylkegården! Clara Grafosson, Philip och Cecilia Mehler har sina favoriter bland Odd Molly och Lexington.

Många vill möta våren i det senaste från Odd Molly medan andra håller på Lexington. Också Jascha är en stor favorit och mycket ryms i en väska från Pipol´s Bazaar. Allt, och mer därtill, finns hos Hylkegården som nu har öppnat för säsongen.

Vårens nyheter samsas med välkända klassiker inom inredning, kläder och design. Och trots att varje säsong visar nya kollektioner håller designskaparna fast vid det som är signifikant för sina uttryck. För vad vore till exempel Odd Molly utan de typiska knytbanden, kulörerna och mönstren? Ändå finns det alltid något nytt i det som en gång inspirerades av Molly. En skatetjej på Venice Beach på 80-talet, vars mod att bryta sig loss från konventioner och följa sina egna drömmar inspirerade grundaren av Odd Molly.

– I år finns det flera nya modeller. Jättesnyggt alltihop, säger Cecilia Mehler.

En annan av hennes egna favoriter är Jascha. Till skillnad från Odd Molly som har sin historia i USA:s västkust är Jascha ett varumärke med bas i Stockholm. Och precis som huvudstaden är designen en unik mix av gammalt och nytt där tradition går ihop med nutid.

– Sköna material i plagg som passar till både vardag och fest, beroende på hur man kombinerar dem.

Också Lexington är ett märke med kläder som harmonierar med den österlenska, havsnära livsstilen. Förvisso långt från Maine och Cape Cod men ändå knyter det an till den amerikanska östkusten.

Design från Österlen saknas inte heller i butiken.

– Äntligen har vi också Österlenlyktan från Maja, som så många frågat efter, i lager igen .

Dofter är det i övrigt gott om i kaféet. Här bakas både bullar och annat gott. Och i väntan på den riktiga vårvärmen gör brasan i den öppna spisen ett gott jobb.

hylke-2

Jeansskjorta i kombination med ljust och tunt – en svårslagen kombination i högsätet.

hylke-5

Butiken är fylld med vårens nyheter i allt från kläder till inredning.

hylke-13

– Jascha gör kläder i sköna material och som passar för de flesta tillfällen, säger Cecilia Mehler.

hylke-6

Shopping och fika hör ihop. I kaféet värmer brasan i väntan på vårvärmen.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save