Droppa in och säg ja på pingstafton

Droppa in och säg ja på pingstafton

februari 21, 2017 Av av Kristina Fröling

För tredje året i rad har Tomelillabygdens församling drop-in vigsel lördag den 3 juni. Mellan klockan 11 och 14 kan par som vill gifta sig komma för att bli vigda. Möjligheten är numera tradition

Susanna Adner, kyrkoherde vid Tomelillabygdens församling, är glad över det stora gensvar som idén fick redan från starten. Och för dem som vill gifta sig i kyrkan men gärna avstår från en tillhörande stor och påkostad fest, ser hon det som ett välkommet alternativ.

– När paren kommer till församlingshemmet inför vigseln sätter vi oss ner för ett kortare samtal. Då bestämmer vi musik och ordnar med lite formalia. Det du behöver ha med dig är, förutom din partner, är legitimation och en giltig hindersprövning. Den går att beställa redan nu på Skatteverket.se, säger Susanna Adner.

Med sig behöver man också något som motsvarar en ring. För att gifta sig i kyrkan krävs det att minst en i paret är medlem i Svenska kyrkan. Efter vigseln, som sker i kyrkan, bjuds de nygifta på tårta och cider i församlingshemmet.

/Svenskakyrkan Tomelilla/