Dubbelt upp med Pyk i Ystad

Dubbelt upp med Pyk i Ystad

november 29, 2017 Av av Kristina Fröling

Madeleine Pyk och Camilla Pyk är var för sig kända för sina signifikanta uttryck. Nu ställer de ut tillsammans hos Gallery M1, i Ystad. De båda konstnärerna närvarar vid vernissagen torsdagen den 30 november kl. 17 – 20.

Madeleine Pyk är född i Stockholm 1934. Hon har en gedigen bakgrund med studier vid Konstfack 1951 – 55 och Konstakademin under åren 1963 – 67. Hennes naivistiska stil är egenartad, och den tar sig ofta uttryck i starka färger och sin längtan efter det idylliska där motivkretsen innefattar landskap, stilleben och porträtt. Återkommande attribut är hennes patenterade skildringar av tigrar och katter, ofta i naivistiska miljöer.

Hon finns representerad på en mängd olika institutioner däribland Moderna Museet och Stockholms Stads samlingar. Madeleine Pyk är idag en av Sveriges mest omtyckta konstnärer.

Camilla Pyk är född i Stockholm 1966. Hennes måleri är mötet mellan jaget, nuet, färgen och formen. I bilderna finns allegoriska naturväsen som personifierar mänskliga egenskaper och livssituationer. Ofta i kombination med en stark färg och formdynamik. Hon arbetar främst i olja, men också i blandteknik. Camilla Pyk är representerad i bl.a. i Sverige, USA, England, Tyskland och Finland.

Plats: Gallery M1, Hotell Continental du Sud, Hamngatan 13, Ystad är öppen.