En gång till!

En gång till!

september 19, 2019 Av av Kristina Fröling

Nostalgitripp blir det från start till mål blir det när På Återseende ger sig ut på en resan jorden runt i den musikaliska världen. Både låtarna och resmålet är välkända på kartan, och föreställningen är en tur & retur från Lunds Stadsteater i februari. Nu mellanlandar Karin Bergquist och Harald Leander till toner av Salongsorkestern på Ystads Teater den 28 och 29 september klockan 16.

Swing, sweet och schlager – tre säkra ess spelar Karin Bergquist och Harald Leander ut tillsammans med Salongsorkesterns stråkar och vokaltrio. Under föreställningen guidar reseledarna Bergquist och Leander publiken genom glada överraskningar och oväntade strapatser. Med den bästa musiken som resesällskap. Musiken är hämtad från 20-, 30- och 40-talen och det blir så klart både jazz och dansmusik från filmens värld. Föregångarna I god beredskap, Pilsner & Champagne och På samma väglängd har hyllats av både recensenter och publik. Finns alltså ingen anledning att det här skulle bli en resa som avviker!

Karin Bergquist är skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film, TV och egna produktioner. Flera somrar på friluftsteatrar i Helsingborg och Falkenberg. Hon är uppväxt i Ystad och sjunger gärna äldre schlager.

Harald Leander är välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Han är från Lund, och svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga. Han är också varité- och multiinstrumentalist. Och mycket, mycket mer.

Salongsorkestern bildades i Lund i mitten på 70-talet och spelar på kungamiddagar, jazzklubbar, festivaler, baler och privata fester. Orkestern har flera gånger medverkat  i TV, och har turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler på meritlistan.

Läs mer och boka biljetter till På Återseende