Ett vatten(bi)drag till konsten

Ett vatten(bi)drag till konsten

augusti 31, 2018 Av av Kristina Fröling

I höst är vatten och miljö i fokus på Tomelilla Konsthall. En av utställarna är Jeanette Schäring och hon behöver hjälp! Lämna därför in vatten och bidra till hennes installation i utställningen Still Live in Water med vernissage den lördag 8 september.

Konsthallen uppmanar alla i Tomelilla kommun att bidra till den kommande utställningen genom att lämna in vatten. Det kan vara vatten från den egna kranen i köket, från en vattenpöl på väg till arbetet, akvarievatten, vatten från havet, vatten från en bäck eller å, vatten från den avfrostade frysen eller vatten som man tvättat håret i. Det spelar ingen roll vad det är för vatten eller varifrån det kommer, huvudsaken är att det finns en berättelse kopplad till vattnet.

Gör så här: Lämna in vattnet i en burk eller flaska som rymmer ungefär 1 liter. Förse behållaren med en etikett med uppgifter om vem som lämnat in det (frivilligt) och var vattnet kommer ifrån. Skriv vad den som lämnar in vattnet har för relation till det, alternativt en kort berättelse om vattnet eller om vatten i stort. Uppgifterna kommer att finnas tillgängliga i konsthallen under utställningsperioden.

Söndag den 9 september klockan 13 blir det ett interaktiv performanceverk söndag den 9 september klockan 13.

Inlämning: Konsthallen tar emot vatten torsdagen den 30 augusti klockan 10 – 18.30 samt fredagen den 31 augusti och lördag den 1 september 12 – 16.

Läs mer om Tomelilla Konsthall

Désirée Lennklo tackar alla som bidrar med vatten och lovar en spännande performance.