Final för goda gubbar

Final för goda gubbar

augusti 29, 2018 Av av Kristina Fröling

Sommaren blev inte alls kort, och inget regnade heller bort på Österlen. Jordgubbarna sjunger nu på sista versen, men än det inte riktigt slut på det goda. I Gröna Butiken finns de röda gubbarna till och med helgen.

Strawberry! Smaka på ordet, vackert som en sommardag som sträcker sig ända in i september. Låter som musik gör det också. Och säkert kommer Beatles underbara Strawberry Fields Forever från 1967 att hålla sig fräsch i många år framöver. Att parken runt barnhemmet i Liverpool, som låten handlar om, inte längre är lekplats för vare sig legendariska musikers barn eller andras ungar spelar ingen roll.

John Lennon hade lovat sin son Sean att någon gång ta med honom till Strawberry Field. Yoko Ono såg till att infria löftet, och tillsammans med sonen besökte hon barnhemmet 1984. Hon donerade också 50 000 brittiska pund till hemmet utöver summan som John redan hade testamenterat.

Goda gubbar, av alla sorter under regnbågens flagga, kan med andra ord göra skillnad. Och låten lever vidare, och till nästa år igen är jordgubbarna tillbaka. Alltid som en älskad favorit i repris.

”Let me take you down
’Cause I’m going to Strawberry Fields
Nothing is real
And nothing to get hung about
Strawberry Fields forever”

Titta in hos Orelund