Fira Moder Jord!

Fira Moder Jord!

maj 21, 2019 Av av Kristina Fröling

Över hela världen finns mödrar, mammor och morsor som ser till att barnen får mat på bordet, att de kommer iväg till skolan och att livet blir så bra som möjligt. Här i Sverige firar vi dem på Mors dag, i år söndagen den 26 maj. En fin tradition som det finns all anledning att hålla fast vid, och det är också dags att vi vidgar vyerna och inkludera den största av dem alla som vi tillsammans har tacksamhet till och ansvaret för: Moder Jord. Det är just hon, Moder Jord, som ser till att vi får mat, värme och vatten. Därför är hon värd all omsorg och uppskattning hon kan få. Och mest av allt behöver hon just nu din hjälp.

Ett sätt att fira både mor och Moder Jord är att stödja kantsådden hos Karlsfälts Gård. Med blommande kantzoner underlättas livet för humlor och bin, samtidigt som det skapar blomsterprakt i landskapet och ett presenttips i världsklass: Ett bidrag till livsmiljön för bin och humlor!

För 100 kronor får den du ger din gåva till ett diplom som du själv printar eller skickar med e-post. För 500 kronor får du också ditt namn på Karslfälts hemsida. Och du, eller den som har fått gåvan, får sedan plocka blommor från kantzonen på Karlsfälts Gård. Klimatsmart, som vi ser det, och helt rätt för miljön. Tack för att du har läst, och gå nu vidare med att klicka här på Karlsfälts Gård och shoppen och ge mor, morsan eller mamma en insats för miljön i present på söndag. Eller vilken annan dag som helst så klart.

Foto: LH Foto.se