Foto för foodies

Foto för foodies

oktober 11, 2018 Av av Kristina Fröling

Aptiten på matbilder ser ut att vara omättlig. Och det går alltid att klämma in en biff, ett lass med glass eller en liten kaka till. Isabel Brummer vet att vägen till lyckad bild går via erfarenhet och kunskap.

Den skinnklädda stolen i Jägmästarbostaden i Andrarum får många att gå i taket. Hallå, vad händer här? Tastecelebration Residence är väl ändå en vegansk restaurang! Och ja, visst är det så. Men den stänger inte in Isabel i en vare sig vegetarisk eller vegansk hage, även om en biff inte kommer på tal på gästernas tallrikar. Hellre vara flexibel än fanatisk, och bättre att lyfta blicken från rotnivå och fokusera på råvarornas ursprung och ha koll på vad som händer på vägen från jord till bord och från hage till mage. Att avstå från att äta kött är inte lika med en rak väg till en god djurhållning. Inte heller sätter det stopp och belägg för matfusket inom livsmedelsindustrin.

Att en vegetarisk business hamnade just Jägmästarbostad har en enkel förklaring. Isabel är tillbaka på mammas gata. Här växte hon upp tillsammans med sina föräldrar – det välkända och smått legendariska krögarparet Brummers. Som under många år drev restaurangen i Skåne Tranås, och som får många var ett måste att besöka minst en gång om året.

Men nu är det Isabel som tillsammans med sin man Joost ter Waarbeek ger huset ett fortsatt och liv. Efter många år i Haarlem, Holland, med livet fyllt av storstadspuls och uppdrag inom mediebranschen är det nu Österlen som gäller. Allt i en kombination av restaurang, café, fotokurser, fotostudio, matblogg och mötesplats samt gårdshotell. Och som prisbelönad matbloggare vet Isabel vad som krävs för att få sött, surt, salt och beskt samt umami att grönska och blomstra på bild.

En fotokurs hos Isabel och Tastecelebration är därför frestande för de som vill lära sig grunderna i matfotografering. Det krävs ingen värstingkamera för att nå ett gott resultat, det räcker med en vilja att skapa och att veta vad man vill med sina bilder.

Säkert skulle det göra många krögare och hemmakockar tacksamma att få se sina rätter i bättre versioner på Instagram och Facebook. För att inte tala om hur glada de skulle bli om mobilerna kunde gå i korgen efter att de gjort sitt efter punktinsatser vid förrätt, varmrätt och dessert.

Vi, som inte är vegetarianer eller veganer, provade menyn med fem rätter. Lämnade bordet mätta och glada efter flera timmar av nya smakupplevelser à la fine dining vegetarian way.

Läs mer om allt som händer hos Isabel och Joost här www.tastecelebrationresidence.se

Glutenfritt och med kryddblandning special. Det börjar bra!

Rödbeta med kapris och örter. En god fortsättning.

Kronärtskocka med spenatgnocci och svängd svartkål med nötter.

Terrine på hirs med morot, mynta och gula russin.

Wonton med aubergine och svamp, halstrad kungshatt, kinesisk gräslök och lotosrot.

Paneer med röd currybuljong, vitlöksdressead spenat och goa tillbehör.

Glaserat plommon och vit chokladmousse med lakrits, mandelkaka och rostade kokoschips.

Vi kommer gärna tillbaka för en andra sittning!

Isabel Brummer står för god och spännande mat från hela världen och hon delar gärna med mig sig i sin blogg.