Höst på kartan hos Karl Fredrik

Höst på kartan hos Karl Fredrik

september 30, 2016 Av av Kristina Fröling

Gammal kärlek rostar aldrig och även om den nya utställningen bär titeln ”Färdigrostat!” är den på något vis inte över. Tvärtom är det bara början. I helgen är det premiär också för ”I världens alla hörn” där gamla kartor lever livet uppåt väggarna på Eklaholm.

Höst på kartan hos Karl Fredrik

Höstmys i den högra skolan handlar det om i helgen på Eklaholm. Nyheterna trängs i butiken och höstkulörerna tävlar om uppmärksamheten. Se mig! Och mig också!

– Vi håller vernissage i helgen och vi bullar upp med ett berg av hembakade kolasnittar och så bjuder vi på kaffe också, säger Karl Fredrik Gustafsson.

Kolasnittarna blev snabbt smått berömda redan i våras. Liksom Karl Fredrik själv och redan under våren blev Eklaholm inte enbart en butik för att köpa blommor och handla inredning. Och Karl Fredrik är inte sen med att fylla på med nytt där gärna föremål av äldre datum ingår. Som stora kartor.

hunden– Visst är det underbart med stora kartor att hänga på väggen!

Med snabba svep reser Karl Fredriks fingrar över Stilla Havet och landar i Kalifornien.

– Åhhh, där kan man äta mycket gott!

Efter en snabb tur till Australien är han tillbaka i verkligheten på Eklaholm och Österlen står sig bra i konkurrensen.

– Det är underbart här!

Kärleken till Österlen ser ut att bli evig för paret på Eklaholm. Liksom den är till gamla rostiga bruksföremål som de nu skapat en utställning av. Det hela blandat med verk av Mikael Carlsson och Two faces of Sweden.

Eklaholm har öppet fredag, lördag och söndag klockan 10 till 18 varje öppen dag. Och det finns blommor i rostiga höstkulörer också att välja bland.

Text och bild: Kristina Fröling

butiken

 

 

Save

Save