Fullträff för Ola Salo i årets tattoo i Ystad

Fullträff för Ola Salo i årets tattoo i Ystad

augusti 12, 2017 Av av Kristina Fröling

Länge har Ola Salo siktat på att bli nästa Tom Cruise i Top Gun. Men Ystad International Military Tattoo 2017 smäller nästan lika högt, och det blev succé av högsta graden för grabben från Småland. Hans hyllning till David Bowie toppade till pukor och trumpeter under de tre föreställningarna.

Rappt, roligt och raskt lotsade Cornelius Löfmark publiken genom showen. Det var hans andra gång som konferencier för International Military Tattoo och han var varmt välkommen tillbaka. När det var dags för Ola Salo att göra entré laddade han med en bra fråga till stjärnan.

– Har du gjort lumpen, Ola?

– Nej, men om försvaret ringer och vill ha mig nu kommer jag att tacka ja!

Ett läge som knappast kommer att bli aktuellt. Men inte desto mindre såg Ola Salo ut att trivas fint på den stora planen vid regementsområdet. Inte minst för att han var omgiven av hundratals skickliga musiker.

– Hade vi varit så här mång i The Ark hade vi så klart inte lagt ner bandet utan fortsatt att spela!

I intervjun berättade han också att huvudrollen i Top Gun är högsta drömmen.

– Men nu kan jag nog vika ner det. Det är stort så det räcker att vara med här i Ystad.

Och efter ”Life on mars” och ”Calleth you, cometh I” med mera, var den givna avslutningen ”Tell me this night is over”. Men den fick bli extra lång för att det skulle räcka lite till. Och lite till.

ola-salo5-5

Zürich City Police Band hade med sig dansande Bondbrudar. Musiken var hämtad från polisfilmer, mer eller mindre kända för den svenska publiken.

ola-salo4-4

Karlar i kjol är alltid en vinnare. I år var det gröna rutor som gällde, och Royal Air Force Central Scotland Pipes & Drums hade också med sig dansare.

ola-salo3-3

Ut från dimman! Norska Gardesveteraners Drillkontingent gjorde uppskattad comeback i Ystad. Övriga länder var Schweiz, USA, Sverige och Scottland.

ola-salo-2-2

Ystad International Military Tattoo 2017 blev succé. Förstklassig underhållning med sång, musik och koreografi. Avslutningen med nationalsången och ”Bred dina vida vingar” blev starkt känslomässigt laddad.