Gallery M1 – nu både i Ystad & Malmö

Gallery M1 – nu både i Ystad & Malmö

mars 29, 2017 Av av Kristina Fröling

– Välkomna att se utställningen med Klas Sundkvist, säger Jennica Landén.

Sedan Gallery M1 flyttade till Continental i Ystad har det också hänt saker i Malmö. På Gråbrödragatan 5 ansvarar Jennica Landén och hon kommer också att finnas i Ystad under både påsken och sommaren. Nästa utställning i Malmö visar konst av Klas Sundkvist.

Utställningen med verk av Jonas Fredén avslutades i helgen och Jennica Landén är mycket nöjd.

– Jag gillar hans konst väldigt mycket och det var roligt att visa hans verk här i galleriet, säger Jennica Landén.

Glad är hon också över förtroendet från Rickard Löf, att ansvara för verksamheterna för Malmö men också för att få vara delaktig i Ystad.

– Konst i alla former har alltid varit en stor passion i mitt liv. Den har funnits med mig sedan barnsben, säger Jennica Landén.

Och hon har också ägnat mycket tid åt både studier och engagemang i ämnet. På sin CV har hon studier i konsthistoria vid Lunds universitet, arbete i gallerier samt delaktighet i konstprojekt samt försäljning av konst i egen regi. Till det kan läggas en bakgrund inom PR och marknadsföring.

– Som person är jag driven, glatt galen och ambitiös. Alltid med fokus på både konst och kund.

Nästa utställning på M1 Gallery i Malmö kommer att visa verk av Klas Sundkvist och den kommer att pågå mellan den 7 och 29 april.

– Hans bilder rör sig i mellanrummet mellan det abstrakta och konkreta. Han låter bilden långsamt växa fram, ger några ledtrådar i det konkreta, men även i det abstrakta och låter betraktaren själv fylla i det som fattas i motivet.

Motiven är besläktade, samma motiv återkommer, men i olika tappningar.

Klas finns representerad i offentliga och privata samlingar både i Sverige och utomlands.

Under påsken kommer Ardy Strüwer till Continental i Ystad.

m11

Utställningen med verk av Jonas Fredén avslutades i helgen och Jennica Landén är mycket nöjd. ”Inom måleriet precis som i musiken finns det krafter som förlöser och lyfter fantasin, som bär bort mot det okända och outforskade. Det blir en sorts lek, ett sagoberättande. Ibland tänker jag att Matisse kunde ha blivit musiker om världen varit annorlunda eller Bach målare. Uttrycken ligger ibland nära varandra. I fantasin och skapandet kan genrerna mötas. Färgen blir musiken, musiken färg. i min ateljé är både pappa Bach, Matisse, Frank Zappa och Charlie Parker hedersmedborgare. Kanske hör du också musiken i mitt måleri”. Jonas Fredén om sin konst.

/Länk till Galleri M1/

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save