Gastronomi i hästväg

Gastronomi i hästväg

oktober 12, 2018 Av av Kristina Fröling

Flyinge är givet för hästälskare och klassisk ridkonst. Men också för den som föredrar hästkrafter under huven i stället för hovklapper framför vagnen finns goda skäl att besöka Skånes countryside. Här är Gastro Gaspari en krog att räkna med.

Steget från smedja till restaurang togs inte direkt i ett enda galoppsprång. Men det gick ändå undan när entreprenören Mathias Grönberg bestämde sig att göra slag i saken. Här skulle bli en krog! Och så blev det, och resultatet stämmer väl överens med texten på hemsidan. Den anrika smedjan, där det en gång tillverkades hästskor, levererar sedan ett par år tillbaka en extraordinär restaurangupplevelse.

Omsorgsfulla materialval, handplockade detaljer som avspeglar tid och rum samt inbjudande, klassisk modern inredning välkomnas på genuint, hjärtligt vis. Miljön på Gastro Gaspari andas absolut historia, tradition och klass.

Kökschefen Mikael Feuk utarbetar, i samarbete med en ledande sommelier, menyer där maten står i fokus och spelar huvudrollen. I tidens anda samarbetar köket främst med lokala mindre producenter, och kockarna väljer i möjligaste mån närproducerade ekologiska råvaror efter säsong.

Gastro Gaspari erbjuder lunch på vardagarna och menyer under kvällstid och helger och spänner över hela spannet från skön vardagslyx till exklusiv fest med avsmakningsmeny. Lång resväg? Boka ett rum på Flyinge Lodge, alldeles bredvid krogen. Hoppla!

För mer information om öppettider och menyer, klicka här countrylivingflyinge.se

Köksmästaren Mikael Feuk har både VM-guld och OS-silver på meritlistan som tävlande i laget Team Kulinar.

Hästarna får följa med in. I alla fall på väggarna.

Kaffegodis efter varmrätt och dessert. Full poäng för både lax och biff.

Från smedja där det tillverkades hästskor till krog.