Glassig invigning bjöd på smakprov

Glassig invigning bjöd på smakprov

mars 13, 2017 Av av Kristina Fröling

Glass i stora lass och i utsökta smaker och kulörer hos Glassmakeriet.

Den som vill ha glass i stora lass behöver inte vänta längre. Glassmakeriet i Ystad har ny ägare och i söndags var det dags för invigning. Och att många hade längtat var glasklart.

Mycket arbete och en del oro har Uta Grahn levt med sedan hon tog beslutet att ta över Glassmakeriet på Teatergränd. Ett steg som inte alltid inneburit att hon har hållit huvudet kallt.

– Det har varit jättemycket att sätta sig in i. Men nu är det klart och jag är så glad och nöjd. Nu är det äntligen dags att jag får göra det jag vill och det är att göra glass!

Vilket i sig inte är det lättaste att hålla på med som affärsverksamhet. Därför har Uta Grahn valt att utbilda sig hos en av glassens stora mästare.

– Jag har gått på kurs hos Michael Gellert i Tyskland och lärt mig massor.

Mycket av det Frida Lindholm en gång skapade med Glassmakeriet har Uta Grahn som ny ägare tagit med sig. Men mycket utvecklar hon på sitt eget sätt.

Inför invigning och start står en extra stor glassdisk i den nyrenoverade lokalen.

– Den gick inte in genom dörren så vi fick ta in den genom fönstret.

Men det ser ut att har varit värt besväret att montera bort och sätta dit fönstret. I glassdisken väntar en rad med glassorter och sorbet.

– Jag använder massor av färska bär. För egen del är jag väldigt förtjust i krämig sorbet.

Den som vill ha glass i stora lass till fest på hemmaplan kan beställa från Glassmakeriet.

– Vi gör glasstårtor och bakelser i olika smaker och storlekar.

Glassmakeriet har också bord och stolar där man är välkommen att äta sin glass i egen takt. Gärna med kaffe från italienska Fogarolli. Eller med alkoholfria drycker från Italien.

Och att stammisar, vänner och bekanta hade väntat på att klockan skulle bli 14 i söndags var det ingen tvekan om. Uta Grahn har säkert rätt. Ystad behöver en glassbar.

glass-2

– Nu kör vi och vi har öppet onsdag till och med söndag från och med nu. Uta och Sunniva Grahn är beredda att möta värmen och allas glasslängtan.

glass-3

Massor med smaker finns att välja bland. Men ingen av sorterna innehåller ägg.

glass-5

Glasstårtor i olika format och smaker finns att beställa. För båda stora och små kalas.

 

 

Save

Save

Save

Save