God fortsättning med feel good

God fortsättning med feel good

december 31, 2016 Av av Kristina Fröling

Mikael Bergstrand är författare och journalist från Malmö. Åren 2007-2011 bodde han i New Delhi i Indien, där han delade sin tid mellan att resa, skriva böcker och rapportera om livet och politiken från världens största demokrati. Nu bor han i Rörum på Österlen, som också är platsen där han senaste roman utspelar sig. Foto: Andreas Rasmusson

Mätt på mord, blasé på biljakter och hårdhudade huliganer? Alternativet är en portion lättsmält underhållning i tv-rutan. Där dessutom, i runda slängar, alla pratar skånska.

En av dem är Björn Kjellman och i SVT:s nya serie ”Delhis vackraste händer” gestaltar han malmömannen Göran Borg. En ledsen, medelålders frånskild man som plötsligt får sparken från reklambyrån. Hans barn vill inte umgås med honom och hans före detta fru har skaffat en ny och rik man. Göran Borg känner att livet inte kan bli så mycket sämre än vad det är. Han bestämmer sig för att följa med sin egocentriske vän på en charterresa till Indien. I den tredje boken i romanserien hamnar Göran Borg på Österlen där det händer saker som skulle kunna vara verklighet. Just för att det är på Österlen.

TV-serien ”Delhis vackraste händer” sänds i tre avsnitt med start nyårsdagen klockan 21 i SVT 1.

trebok

Malmö, Delhi, Darjeeling och Österlen. Göran Borg gör en resa där kärlek, humor och genuin vänskap står för underhållande läsning med stor portion feel good.

 

 

Save

Save