Goodbye Piccadilly – hello Örnahusen

Goodbye Piccadilly – hello Örnahusen

december 14, 2016 Av av Kristina Fröling

Från det pulserande London till det lugna Österlen kan steget vara långt. Men det kan också vara alldeles underbart. Så som det blev för storstadsparet Jon Lindberg och Giovanna Torres, ägare till restaurangen Jord & Bord.

Organiskt. Ett bättre ord finns knappast för att rakt på sak beskriva parets engagemang och verksamhet. Och att få skapa i egen takt, efter egna huvuden och idéer, passar dem båda som sleven i grytan.

Efter många år i London och uppdrag inom catering med svenska råvaror, bestämde de sig för att och flytta till Sverige. Vilket för Jon Lindberg innebar att vända hem till byn.

– Jag är född här och det känns helt rätt att bo och verka här, säger Jon Lindberg.

Gården köpte de för fem år sedan och har haft som sommarställe. Nu de driver sedan i somras restaurangen Jord & Bord och här har begreppet närodlat sitt absoluta, och till fullo, berättigande.

Lokalt så klart

I den stora trädgården odlar de i stort sett allt som ingår i de rätter som serveras. Vegetariska rätter med internationella smaker dominerar. Men visst förekommer det också kötträtter på menyn. Och det finns mer än de vanliga kaffevarianterna i kopparna, som peruansk varm choklad med variationer av mjölk.

Jon Lindbergs föräldrar bor också nära och bidrar med hjälp i trädgårdens odlingar. Till våren öppnar de en rosenträdgård i anslutning till Jord & Bord.

Att bo och verka på egen gård ser Jon Lindberg som en stor möjlighet och tillgång.

– Vi bestämmer själva vad vi vill göra. Och sedan vi öppnade i somras har vi haft överraskande många gäster och de kommer gärna tillbaka.

Och på söndag finns en sista chans att besöka den julmarknad i Örnahusen som Jon Lindberg och Giovanna Torres har tagit initiativet till. Mellan klockan 11 och 18 finns både nisseverkstad och julgranar på palts. På lördag är det öppet i restaurangen och vilka smaker som bjuds på då, det får vara som så mycket annat i juletider, en överraskning.

www.jordbord.se

jordbord-2

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save