Guldinramning för skånsk kulinarisk konst

Guldinramning för skånsk kulinarisk konst

oktober 27, 2016 Av av Kristina Fröling

Kocklaget Skåne Kulinar har tagit två guld i OS som i år genomfördes i Erfurt, Tyskland. I knivskarp konkurrens tog de guld i kategorierna dessert och ”culinary art”. Linus Hornwall, boende i Sankt Olof och kock på Mat & Vin Slottsparken i Malmö, är stolt medlem i det heta laget.

– Det känns helt fantastiskt. Vi har jobbat målmedvetet i nästan två år för att nå dit vi gjorde. Vi har varit öppna i alla lägen och vi har haft högt i tak när vi tagit fram alla komponenter. Och vi har ställt upp för varandra. Ett bra gäng gör bra saker, säger Linus Hornwall.

Klockan sju i tisdags morse dukade Skåne Kulinar upp sina tävlingsbidrag: En femrättersmeny, en festbuffé, fyra cocktailtillbehör, tre förrätter, fyra desserter och fyra petit fours. Det hela belönades med guld i båda kategorierna och i och med det har laget bidragit till ytterligare fokus på Skåne som matregion.

Laget var på topp hela vägen in i sista sekunden.

– Vi lämnade ingenting år slumpen!

Skåne Kulinar tävlade mot 60 lag som är baserade i regioner kända för sin mat, som till exempel Provence. När allt var sammanräknat blev Skåne Kulinar tvåa, endast slagen av laget från Stockholm.

Guldlaget består av: Tomas Gustafsson, lagkapten från Malmö, Martin Hansen, lagledare från Bunkeflostrand, Jesper Nordberg, projektledare från Stångby, Mikael Feuk, Lund, Emmely Samuelsson Skogsberg, Billeberga, Martin Morand, Sankt Olof, Jonas Nilsson, Landskrona, Sara Olsén, Billesholm, Petter Carlsson, Helsingborg, Linus Hornwall, Sankt Olof, Robert Friedrich, Lund, Adam Källman, Staffanstorp.

mat-1 mat-2 mat-4

medalj

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save