Gunhild Carling tutar, streamar och kör

Gunhild Carling tutar, streamar och kör

januari 30, 2017 Av av Kristina Fröling

Gunhild Carling syns varje söndag klockan 20 i egen kanal på Youtube.

Kläder, dans och bilar, samt inte minst musik, à la vintage gäller när hon själv får välja. Men hon är inte heller sen att ta ut svängarna med ny teknik. I sitt program ”Gunhild Carling Live” syns hon klockan 20 varje söndag i egen kanal på Youtube.

Musiken letar sig ut genom fönster och dörrar. På spisen brassar kocken Carl Sjöstrand ett knippe av Carlings favoritkorv medan han håller koll på körschemat. Klockan 16 ska 15 hungriga musiker, fotografer och stora delar av familjen slå sig ner vid bordet i huset i Stockamöllan.

Att han står just i det här köket den sista söndagen i januari har sin bakgrund i Jazzens Museum i Strömsholm.

– Jag var kock där i somras och Gunhild gillade min mat. Och eftersom mat är en av ingredienserna i programmet hörde jag av mig och det föll väl ut.

Artisten själv, som gått från stor lokal uppskattning till världsberömd stjärna, har sin egen uppfattning om mat.

– Lättlagad, rustikt och snabbt. Cajun, smak av New Orleans och så min favoritkorv. Timjan, cheddar och rökt paprika, säger Gunhild Carling och rättar till klänningen som sitter lite tajt.

gunhild-mat

– Det här är en av Gunnel Carlings favoriter. Timjan, svensk cheddar och rökt paprika ger den goda smaken. Carl Sjöstrand, ägare av Calle the home chef, stolt kock i programmet.

– Plus tio kilo på kort tid betyder att man får klippa upp lite i ryggen ibland.

Kläder är, precis som mat, något som är med i söndagsprogrammet. Besök i butiker och snack om klänningar, skor och accessoarer ingår.

– Vintage så klart. Och detsamma gäller håret och vi kör tips om hur man får till rätta lockarna och looken.

I vinjetten för programmet rattar hon följdriktigt en bil av modell 50-tal. Scarf knyten på rätta sättet och solglasögon av den perfekta modellen gör bilden komplett.

Och det är just så hennes tusentals fans över hela västvärlden vill se henne. Hela 60 procent av hennes 40 000 följare finns utanför Sverige.

– Det känns så fantastiskt att så många gillar det jag gör.

carlingbigband

Familjen Carling har så många och skickliga musiker att det räcker till ett helt band. Jazzälskare kan se och höra godbitar varje söndag klockan 20.

För att de, och allt fler, ska kunna få se och höra mer startade hon i höstas ”Gunhild Carling live”. Programmet spelas in i Studio Savoy hemma i huset i Stockamöllan. Eller det kan också vara på annan plats, som det som sändes från Kläppen i samspel med Wille Crafoord.

Tittarna får också mejla sin sina önskelåtar till programmet och de som har tur får höra, och se, sin favoritlåt framförd live.

– Det är så kul att få in önskningarna! Ibland blir jag både överraskad och förvånad över vad man vill höra.

gunhildman2

I huset i Stockamöllan ryms Studio Savoy. Johan Blomé står för den tekniska produktionen av programmet. Carling/Blomé har bott i huset sedan 11 år tillbaka.

För tekniken bakom programmet står Johan Blomé.

– Min fantastiska man! Han är teknolog och kan allt som behövs för att producera programmet.

Klockan åtta på söndagskvällarna är det alltså dags för ”Gunhild Carling live” på Youtube. Och det är ny klänning varje gång, fast den är så klart vintage. Och jazzen, den sitter perfekt. Det är bara att streama och köra.

carlingbarn

Sjunga, spela och lyssna på musik tillsammans tillhör livet och vardagen hemma i Stockamöllan. Barnen Idun och Viggo är alltid med på noterna.

Direkt till Gunhild Cartling live

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save