Häng i trädgården

Häng i trädgården

mars 8, 2019 Av av Kristina Fröling

I Babylon hängde trädgårdarna som ett underverk, och låten River of Babylon fortsätter att hänga med på kalas. Också begreppet gående bord är en klassiker, även om det numera helst heter buffé. Och om festen behöver en dörröppnare är det hängande bordet en säker sak för att få fart på snacket. Stylingen av Alice i Trädgårdslandet är gjord av företaget Systrarna Lindskog, och är ett av de fyra bidragen i tävlingen om Årets Idéträdgård under Vår Trädgård 2019 som pågår till och med söndag den 10 mars på Malmömässan.

Helt klart är att intresset för att odla sin trädgård skjuter i höjden. På köksträdgårdens scen avlöser experterna varandra fram till söndag klockan 16. Och för oss som inte är särskilt gröna om fingrarna finns massor att ta del av i utställarnas montrar. Hur vacker kan inte en spade, en vattenkanna eller en lövkorg vara när den är gjord i England?

Bland de många utställarna finns trädgårdsdesignern och författaren Peter Englander, och han om någon vet att vi svenskar absolut vill vara utomhus så snart det vankas sommar. Men vädret vill ofta annorlunda. Om hur det går till att hålla tallrikarna på bordet och glaset i handen i regn och blåst, utan att behöva flytta in, berättar han i sin nya bok Trädgårdens glasade rum. Det delar han också med sig av från scenen vid flera tillfällen.

Bland de kända aktörerna på mässan finns också Karl Fredrik på Eklaholm, och på söndag klockan 13.00 tar han plats på scenen under rubriken Från fransk rosdoft till mandelblom på Österlen. Montern är också i full blom med massor av växter, blommor och mycket mer. Samt Edith Piaff förstås.

Mer om mässan, program och utställare, klicka på det röda Vår Trädgård 2019

Alice i underlandet mötte den brett grinande Cheshirekatten och replikskiftet blev klassiskt.

Paul Cézanne kunde inte gjort det bättre!

Karl Fredrik på Eklaholm har med sig tuppar och höns. Säkert har de ett nytt hem innan mässan är slut.