Hannah målar med musik på ny CD

Hannah målar med musik på ny CD

september 11, 2017 Av av Kristina Fröling

Jazz och Hannah Svensson har länge varit självklart. Men i hennes musikaliska liv finns också öra för Bob Dylan, John Mitchell och Simon & Garfunkel. Torsdag den 14 september släpper hon en ny skiva där hon bjuder på en annan sida av sig själv.

Två år har gått sedan Hannah Svensson den senaste skiva. Och nästan sju år har det tagit till nästa. Men var sak har sin tid och att skynda på en skapande process är inte hennes melodi.

– Det har varit tungt att få ur mig alltihop. Men nu är det klart och det känns jättebra alltihop!

Under de fem år hon jobbat med den nya skivan Pictures in mind har också mycket annat hänt och det har varit fullt upp med både musiken och konsten. Och namnet på det nya albumet är ingen tillfällighet. Också omslaget är hennes verk in minsta penseldrag och tuschstreck.

– Varje låt hör ihop med något av mina konstverk. Sammanlagt elva låtar, och som konstnär är det naturligt att koppla ihop min musik med min konst.

Albumet Pictures in mind är en resa i singer-songwriting. Hon har själv skrivit texterna där hon berättar och beskriver lyckliga stunder och upplevelser såväl som sorg och saknad. Samt stråk av nostalgi, som i låten Staden vid havet.

– Falkenberg är min hemstad och den kommer alltid att ha sin givna plats i mitt hjärta.

Framför sig har Hannah Svensson en höst där det är trångt i kalendern. Efter skivsläppet väntar konserter och bland mycket annat en konsert på Palladium i Malmö fredag den 24 november. Under en vecka i samband med konserten kommer hennes bilder att ställas ut på Gallery M1 i Malmö.

Under hösten kommer också Pictures in mind att ges ut på vinyl.

– Det är kul att vinyl fått en renässans. Lite nostalgi är aldrig fel och det är härligt att hänga skivomslagen på väggen som.

För Hannah Svensson är det också en stor glädje att ha med sina bästa vänner på den nya skivan. Här finns Per Ödberg, guitars, slide guitar, Benjamin Örnhed, guitars, bass, Eric Oscarsson, bass, Isac Cronholm, drums, Jens Classon, drums, Håkan Broström, soprano saxphone, Dan Johansson, trumpet, Filip Jers, harmonica, Jan Eriksson, pedal steel guitar och Erik Berggren, banjo.

– Och så jag själv med sång och piano samt en kör av två tjejer. Det är lyx att få arbeta med så skickliga musiker som dessutom är nära vänner från Göteborg och Falkenberg.

Pictures in mind är Hannah Svenssons femte skiva. En produktion som har varit en resa i sig och där hon låter publiken möta en sida av sitt musikaliska jag som är välbekant för henne själv. Men en spännande och inspirerande överraskning för lyssnaren.

hannah-2-2 hannah-4-4