Hett rätt hos Videgård

Hett rätt hos Videgård

augusti 31, 2019 Av av Kristina Fröling

Den Gyldene Freden, Coq Blanc, East och Sigtuna Stadshotell är smakprov från karriären. Han har till och med drivit en lyxkrog i Ryssland och varit Daniel Craigs dietist. Men mest känd är nog ändå Erik Videgård för att ha introducerat det asiatiska köket i Sverige.

För hela Sverige blev han välbekant när han medverkade i TV4-programmet Kockarnas Kamp år 2017. Och för den som vill träffa honom IRL sitter en lunch perfekt på just restaurang Erik Videgård. Ta rulltrappan upp i Sturegallerian, Stockholm, där han själv tar emot i entrén. Här väntar heta smaker både till lunch och middag. Så här beskriver han själv konceptet:

”Jag skulle kalla oss för en egensinnig restaurang. Så, om du frågar vilken typ av mat vi serverar blir svaret inte vilket område, land eller kontinent maten kommer ifrån. Ska jag sätta en etikett på oss så blir det Smak, Omtanke och Ärlighet. Smakerna kommer från många olika länder, tekniker, råvaror och smaksättningar. Vi är sällan snälla och eleganta, även om det händer då och då.

Jag vill att vi tar dig på en resa med smakupplevelser och kombinationer du kanske inte testat tidigare. Omtanke är ett stort och ett ofta missbrukat ord, vi har parat mycket om det och kommit fram till att det är skitviktigt,. Vi finns här för dig, och om du skulle känna dig det minsta osäker, missnöjd eller har en fråga – säg till!

Vad är ärlighet på en restaurang? För oss har det mycket med råvaror att göra. Allt är inte närodlat, men vi använder råvaror som är så bra som möjligt för dig, oss och världen i övrigt.”

Klicka vidare till Erik Videgård

Erik Videgård: ”Att du ska vara nöjd med ditt besök hos oss är sist och slutligen det viktigaste.” Foto: Simon Bajada, som också tagit den översta bilden.

Elegant och sparsmakat med asiatiska influenser på hög nivå i Sturegallerian. Fot: Elin Sylwan.