Hönan – fullfjädrat husdjur med egen dag

Hönan – fullfjädrat husdjur med egen dag

mars 23, 2018 Av av Kristina Fröling

Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Om att kunna gå ut och plocka in nyvärpta ägg som du direkt kan använda i matlagningen? Det gjorde matskribenten Anna Billing och resultatet finns i hennes bok Alla hönsen hemma från 2015 med massor av äggrecept för hönans dag den 24 mars och alla andra dagar också.

Det började med att hon förvandlade barnens övergivna lekstuga till hönshus och skaffade kycklingar. Till trädgården kom sedan sju mycket olika hönor som sprätte och värpte ägg i alla möjliga färger och storlekar som allihop hamnade i Anna Billings kök för att bli pocherade, stekta och kokta eller hamnar i läckra sallader, omeletter, pannkakor, såser och desserter. Gärna med tillsammans med annat från trädgården.
Alla hönsen hemma med undertiteln och färska ägg i köket är en kokbok med en twist. Den handlar om det dagliga livet med höns i en vanlig villaträdgård, kombinerat med praktiska tips om hanteringen av färska ägg och många enkla, goda äggrecept som förgyller både vardag och fest. Boken är utgiven på Arena Bokförlag och är tillfälligt slut. Men den finns på biblioteken och i tider av återvinning – kolla på Tradera.