Ingen oplockad gås i Raskarum

november 3, 2016 Av av Kristina Fröling

– Det är stor efterfrågan på gås och det är roligt att kunna leverera efter kundernas önskemål, säger Krister Karlsson, Raskarum.

Årets gåstronomiska högtid har nått kokpunkten i Raskarum är efterfrågan stor. Den som inte vill laga gåsamiddag hemma vid spisen kan köpa hela kittet i butiken. Krister Karlsson, Raskarums Fjäderfarm, säger yes till gås på klassisk vis.

Det är bråda dagar på både farmen och i butiken. Telefonen går varm och det är många som vill beställa en gås eller fler. Och det är många frågor att svara på innan det är dags för beslut om vikt, ugnstemperaturer och tillbehör.

Krister Karlsson svarar på det kunderna vill veta och när han själv får frågan om hur gås ska serveras tvekar han inte med svaret.

– Gås ska serveras på klassiskt, skånskt vis. Det ska vara gräddsås, rödlök, äppelmos, kulpotatis och brysselkål samt gelé.

Själv skulle han inte komma på idén att byta ut svartsoppan med krås till det numera ganska vanligt förekommande alternativet hummersoppa.

Den meny som beställs från butiken är klassiks och avrundas med den traditionella äppelkakan. Den som vill göra allt hemma, utom att steka fågeln, beställer den helstekt. Eller till och med snyggt skivad och klar att värma eller äta kall.

Säsongen för gås hos Raskarum håller på till och med den 15 november och sedan är det dags att börja planera för adventskalas och julbord.

Raskarums Fjäderfarm