Just Snygg med flera i ny revy

Just Snygg med flera i ny revy

september 26, 2017 Av av Kristina Fröling

På lördag vankas skrattfest à la carte i Tomelilla. Kalaset börjar med en lätt förfriskning och huvudrätten levereras på scenen där revytiteln Vanligt Folk tills vidare får stå utan närmare förklaring. Teaterföreningarna och Erik Ståhlberg, Teater Bauer samt Nils-Gunnar Snygg från Ystadrevyn lovar tårar av glädje och ett stänk av allvar innan efterfesten tar vid.

Som folk är mest. Orden är vanlig som beskrivning av det som inkluderar de flesta av oss som inte har för vana att råna banker, fuska med skatt och ge fan i att plocka upp efter hunden. Eller?

– Vanligt folk…ja, alla vi som mellan godmorgon till godkväll funderar över meningen med livet, säger regissören Erik Ståhlberg.

Inga konstigheter med andra ord. Och precis som i verkliga livet och livets vardag blir det en mix av hjärta och svärta. Mer än så avslöjas inte, men när teaterföreningarna i Ystad och på Österlen såg revyn Vanligt folk med Teater Bauer blev glädjen stor. Den skulle de ha!

På lördag kommer revysällskapet från Göteborg till Folkets park i Tomelilla, och det är också teaterföreningarnas stora och gemensamma satsning den här säsongen.

vanligtfolk-2-2

Helkväll blir det för dem som tar tillfället i akt att äta en en bit innan revyn börjar. Det börjar med förfest med tillfälle att äta en bit. Sedan går ridån upp för revyn blir där lokala revyrävar som Nils-Gunnar Snygg från Ystadrevyn och Allan Persson från Spjutstorpsrevyn tar plats på scen.

Vad vanligt folk är funderar också Nils-Gunnar Snygg över.

– Ingen vill ju vara vanlig. Man säger också att vara som folk är mest. Men hur är de egentligen?

Kanske ger revyn några svar. Hur som helst utlovas en revy som blandar och ger bland skratt och allvar. Men inte genom att sparka neråt.  Mycket av igenkännandets glädje samt sång och musik i generösa mängder. En portion Göteborgshumor blir det också, bland annat en sketch med Kal och Ada. Det kända Göteborgsparet ska gå i terapi.

– De tjafsar inte, de går rakt på sak, säger Erik Ståhlberg.

Revysällskap finns det lite varstans ute i landet, i metropoler som Arlöv och Spjutstorp, men i storstäderna sviker publiken. Teater Bauer grundades just för att det inte fanns någon som förde vidare revytraditionerna i Göteborg. Och kommer inte folket till revyn för revyn komma till folket. Också Tomelilla rockkör kommer att göra sig hörda i litet format. Omkring 25 av dem ryms på scenen.

Föreställningen börjar kl. 19 och är 2,5 timme lång med paus där det serveras mat och dryck från matvagn. Kvällen avslutas med efterfest till musik  i Rotundan.

Kanske visar det sig att vanligt folk är som de en gång var i tv-serien Svenska hjärtan. Eller som i den under våren visade Bonusfamiljen. Hur det än blir på lördag så blir det revy!

På scen: Jill Ungh, Lars-Magnus Larsson, Victoria Folkesson, Josephine Bauer, Erik Ståhlberg, Anneli Abrahamsson och Kim Lantz samt Nils-Gunnar Snygg från Ystadrevyn och Allan Persson från Spjutstorpsrevyn tar plats på scen.  Musiker: Per Johansson, Viktor Lundin, Ossian Ward , Niklas Robertsson. Manus, text och musik : Håkan Johnsson. Regi : Erik Ståhlberg. Koreograf: Peter Svenzon.

Föranmälan till Tomelilla Kulturhus 0417-181 16.  Biljetter hämtas/betalas i entrén från kl. 18. Eller köp biljett via Tickster www.tomelilla.riksteatern.se