Klart att servera på Glivarpagården

Klart att servera på Glivarpagården

april 12, 2018 Av av Kristina Fröling

Österlen har inför säsongen fått flera tillskott för en matintresserad publik. Lagom till påsk fick Glivarpagården grönt ljus för att servera alkohol. På lördag håller krögarparet Malmros öppet med en meny lagad av lokala råvaror.

I ett år har nu Glivarpagården varit igång med sina nya ägare Bosse och Carola Malmros. Och de kan se tillbaka på roliga, intressanta och spännande månader i sina roller som b&b-värdar. Samt krögare, sedan ett par veckor tillbaka.

– Det har varit helt rätt att ta det hela steg för steg. Först ville vi lära känna vår nya hemort Österlen och presentera oss för grannar och leverantörer, säger Carola Malmros.

Inför den kommande säsongen smyger de nu igång med att ha öppet på lördagarna. På menyn för 185 kronor står krämig, ädelostgratinerad löksoppa som start, följd av varmrätten Wilmaschnitzel av kalkon rostad majspuré, rödvinssky och  potatiskaka.

– Naturligtvis finns passande vin till. Och för dem som önskar finns även dessert, säger Bosse Malmros.

Redan förra lördagen höll Glivarpagården öppet för grannar och då serverades en chiligryta med influenser från Colombia som krögarparet besökte för att bland annat studera landets matkultur.

– Våra menyer här kommer alltid att vara baserade på lokalt odlade och förädlade råvaror. Men det är alltid roligt att tillföra lite nya detaljer från andra delar av världen.

På lördag är det öppet mellan klockan 18 och 21 och telefon till bordsbokning är 0730-200751.

img_2400-1