Kockstjärnan gästar Svea

Kockstjärnan gästar Svea

juni 16, 2019 Av av Kristina Fröling

Tillsammans med Leif Mannerström tog Crister Svantesson det nya, franska köket till Sverige. Under ett gästspel på Hotel Svea i Simrishamn presenterar han nu en meny på sitt signifikanta vis. Som alltid rena smaker, lokala råvaror och rustikt med självklar finess.

Crister Svantesson och Leif Mannerström grundade med Johanna i Göteborg den första, svenska restaurangen med inspiration från det franska köket. Och utöver den banbrytande insatsen har Crister Svantesson deltagit i Kock-VM, tv-programmet Kockarnas kamp och Bocuse d’Or i Lyon två gånger. Samt mycket annat i mat- och krogsvängen.

Så här säger Mannerström i boken Kockliv där han berättar sin historia för Jesper Aspegren: ”Jag vill gärna säga, att hade inte Crister och jag träffats så hade ingen av oss haft den framgång vi har kunnat gjädjas oss åt. Jag har pratat mat och skapat nya rätter med många andra kockar, men inte alls på samma sätt som med Crister. Det var en ständig flod av idéer och tankar som drev oss framåt. Det blev en livsstil för oss. Vi brann verkligen för det vi gjorde och framgången berusade oss.”

Kvällens meny (söndag 16 juni):  Branteviksill, ägg, rödlök och creme fraiche. Kalvschnitzel à la Crister. Chokladfondant, likör grädde och hallon sås.

Mer information, klicka på Hotel Svea

Lördagens meny – smaklig titt!