Korken av för Skepparps vin Grand Prix!

Korken av för Skepparps vin Grand Prix!

december 4, 2017 Av av Kristina Fröling

Fredag den 8 december 2017 släpps det mousserande vinet Grand Prix från Skepparps Vingård. Det kommer att finnas i Systembolagets sortiment för små partier och säljas i utvalda butiker. Hästarna på etiketten är designade av OS-silvermedaljören och EM-guldmedaljören i banhoppning, Peder Fredricson.

Svenska vinbönder blir allt bättre på att odla druvor och att vinifiera. Kunskapen om vilka druvsorter som mognar bra i det nordiska klimatet och i den något kortare odlingssäsongen ökar för varje år, och vinbönderna och producenterna går från klarhet till klarhet. Skepparps Vingård har sedan 2010 utvecklat sitt kunnande om just förutsättningar och hur man på bästa sätt gör goda viner av druvorna.
Den senaste nyheten från Skeppars Vingård är Grand Prix Mousserande Brut. Ett mousserande vin, gjort enligt den klassiska ”methode traditionelle” av skörden från 2015.

– Ett mycket bra år för svenska vinbönder. Grand Prix är ett friskt och elegant torrt mousserande vin med små fina bubblor. Gjort av 100 procent Solaris med en hög syra, rena smaker och krispighet. Endast 6 g/l restsocker. Balanserad, bra eftersmak och vacker ljus gulgrön färg. Det här vinet är den första årgången av vårt högkvalitativa mousserande vin, både vitt och rosé, gjort på druvor odlade i Sverige, säger Bengt ”Fuffe” Åkesson, Skepparps Vingård.

Vinet kommer att säljas i utvalda butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. I övriga landet finns det tillgängligt i beställningssortimentet. Fakta: Mousserande vin: Grand Prix.  Typ: Brut. Druva: Solaris. Alkohol: 12,5% vol. Volym: 750 ml. Art.nr: 99267-01. Pris: 299 kr.

skepparp-2-1

– Vi har sedan 2010 utvecklat vårt kunnande om hur vi på bästa sätt gör goda viner av druvorna, säger Bengt ”Fuffe” Åkesson.

skepparp-3-1

– De 750 flaskorna kommer att gå åt snabbt! Björn Rix, pr-ansvarig vid Skepparps Vingård, rekommenderar att vara snabb på bollen.

skepparp-1-1

Karin Stålbrand delade under sommarens vinfestival med sig av information om det nya vinet.

skepparp-5-1

Vinfestivalen 2017 på Skepparps Vingård var välbesökt för andra året i rad.