Kristallklart klubbat på Kronovall

Kristallklart klubbat på Kronovall

augusti 6, 2018 Av av Kristina Fröling

Första, andra och tredje! Gammalt och nytt, skavt som putsat i hela registret från klassiskt fick följa med hem till nya ägares adresser. Värsta fynden gjorde, enligt auktionisten Mikael Gredin, de som köpte mattor för pengarna.

Auktioner är ett givet sommarnöje, också för dem som inte har för avsikt att köpa något. Bara se, höra och uppleva spänningen som stiger sekunderna innan det hela avgörs med klubbslaget. Söndagens auktion på Kronovalls vinslott var inget undantag. Med vasst snack och snabb svada höll Mikael Gradin, Dany´s Home, föreställningen igång. Men trots en väl genomförd presentation av de många mattorna gick budgivningen lite trögt. Vilket inte hindrade honom att gratulera de som valde att öppna plånboken för en aida från Afghanistan. Också några exemplar av kerman och kelim vandrade vidare till nya golv vars ägare, enligt Gradin, kunde skatta sig extra lyckliga över sina kap.

Företaget bakom auktionen är Dany´s Home med hemvist i Norsborg, Stockholm. Snyggt stajlat sortiment och mix av skavt och putsat, klassiskt och modernt i allt från möbler, konst och inredningsdetaljer för växthus och trädgård. De håller regelbundet auktioner på olika platser i Sverige. Företaget driver också butik och webbshop, samt håller auktioner på uppdrag.

Läs mer på Dany´s Home

Ett vitrinskåp toppat med en bricka gjorde sin nya ägare glad.

Högt tempo, god underhållning och snabba affärer. Mikael Gredin förde klubban väl.

Aina i växtfärgad lammull bytte ägare.

Nött och klart! Patinan ingår i köpet.

Kronovalls slott ramade in söndagens auktion.

Kanske en framtida auktionsentusiast eller konstkännare.